C59 Wohnhaus

Hamburg/Germany
 
type/year:
images:

 

forever young

 
2017-2020
Alexander Schmitz

Urban development in Blankenese is characterised by streets with detached single-family houses. The character of this historic development is to be preserved. However, the old buildings may be extended by lateral and rear extensions.

In order to create contemporary living space and meet the needs of a young family, the interior design of the old building was completely redefined and the existing building extended by a cubic extension.

 A new airspace leading over four floors creates more openness and a drastic change in all floor plans in the old building. Larger rooms with fewer walls form a more flexible framework for the life of the young family and replace the small-scale floor plan of the past. The cubic extension creates an additional 150 square metres of living space and is dominated by high ceilings and large glass elements. With an Alucobond façade, the extension also stands out clearly from the existing building on the outside. In this contrast, the history of the house can be read and the old building is transferred into a new life cycle.

 

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black LinkedIn Icon

Ben

Dieckmann

architects

BDA

architecture Architektur

interior interiordesign

productdesign design

Meerbusch

Düsseldorf

 

© 2020 by Ben Dieckmann architects BDA